minda

Snart helg!

God kväll! 

Som en kvällsmänniska jag är sitter jag ännu uppe. Klockan är halv tio och "sommar med Ernst 10 år" är på i bakgrunden. Dricker kaffe och kollar igenom internet. 
Ännu en vecka är snart gjord. Tre veckor i yrkesskolan. Känns som en bra linje. Ännu osäker på vad jag vill bli, men SoS är ju en bred utbildning och jag tycker ändå att det låter roligt att få arbeta med människor. Vi får helt se vad jag senare i livet kommer tycka och välja. Allt efter vad man själv vill. Ingen annan ska få välja sånt. Som att det finns föräldrar som tvingar barnen att gå i skola. Tur nog har jag inte sådana föräldrar, utan föräldrar som stöttar mig i mina val. 
Hur som helst! Tre veckor känns ändå som en liten bråkdel av tre år. Men den här veckan har verkligen gått fort. 
Måndag gick rätt snabbt. Började först vid 10 och det är ju något superbra. Älskar de här tiderna vi har. Slutar ibland 14 och ibland 16. Känns mer motiverande att gå till skolan då. Längsta dagarna är från 08 till 16 och det känns ju lite sådär, men det går ju. 

I tisdags så var jag i stan en sväng då pappa slutade först 16.30 och jag slutade 15. Köpte lite underkläder och en bok som vi skulle ha. Jag kommer få studiestöd eftersom jag är 17 och det känns ju bra. Pengar för just böcker och sånt vill man kanske inte betala själv. Fast ja, det här är ju ändå en linje vi valt själva så. Jag fick bankkort för någon vecka sen också. Känner mig verkligen sist med att skaffa kort, haha. Gör inte mig något då jag inte haft "egna" pengar, utan mamma och pappa haft "dom", men känns ändå roligt med eget och kunna betala med bankkort. Mardröm var det förut. Att liksom inte veta hur jag ska göra med kortet. Har satt det fel säkert alla gånger jag ska betala, men liksom vad gör det? Nej, det är inget problem alls nu. Men så är det ju också med mycket annat. Man kan vara nervös i onödan. Hänt mig mååånga gånger. Känns som jag är van med att vara nervös så att det är skitsamma nu. 

Imorgon är det fredag, igen! Känns skönt med helg och sovmorgon. Jag tycker inte om att sova hur länge som helst, men lite längre sovmorgon kan man ju få unna sig ;) 
Närmaste släkten från mammas sida ska ha kräftskiva. Förra året körde jag vegetariskt. Jag satt där ibland alla köttätande människor och åt röror gjorda av avokado. Klagar inte, men det är lite underligt att i min stora släkt är det ingen(vad jag vet) som är vegetarian. Jag tar hänsyn till människor. Tycker det är med all rätt man ska göra det. Alla är olika. Som Sören Olsson (ena författaren till Sune böckerna) säger. Man kan inte hata någon. Alla har en anledning varför dom gör som dom gör. Jag håller med till 90%. Jag kanske inte riktigt kan tycka så om våldtäksmän och djurplågare, men i det stora hela, jo, absolut. Klandrar ingen, men det är ju lite ... konstigt eller hur man ska säga.. 

Ska precis snart gå och duscha. Imorgon väntar en rätt så lång skoldag. Efter det är det kräftskiva och sen helg. 

Måste bara skriva lite om dessa ridbyxor! De är rätt så långt upp på önskelistan, kan jag säga 😍 65€ kostar dom och hade mer än gärna klickat på beställ. Finns på Horze!


Hästarna ska inom någon vecka tas hem! Längtar till att få hem dom❤️ Mina underbara hästar. Ja, egentligen inte fullt ut mina, men nästan. Det sämsta är att jag inte har orkar mocka hagen. Såg att det var ett företag/ stall/ anläggning här på Åland som skulle få hit en skitmaskin som kunde mocka hagen. Känns ju lite lockande 😉 Att ha en hage med massa skit känns skit. Att ha en ren och fräsch hage känns bättre, men jobbet för det är minst sagt tråkigt och jobbigt. Så man kanske skulle ta och kontakta dom.