minda

Ridning
God kväll!
Eller ja, snart är det kväll i alla fall, haha ;) 
 
Jag är just precis inkommen ifrån att ha varit i stallet. Gick ut vid 16 tiden, tog hästarna till boxarna ryktade dom och så ville jag sitta upp på Mitschi en sväng. Tog en kort uteritt i skritt, men kände på några travsteg. Som vanligt med Mitschi är han alltid jättespänd i början av passet, men det släpper efter en stund, som tur är. Han var väldigt lydig och gjorde halt utan att jag ens behövde dra speciellt mycket i tyglarna. Räckte nästan med att sitta ner i sadeln och säga "prrooo". Vi klättrade lite i backen till mormor och morfars strand som är brant och gjorde lite volter vid "korsningarna" på vår grusväg. Tyckte han gjorde allt fint, men såklart kan det förbättras en hel del. Det var såå länge sen jag red honom, eller nån av dom, men Jocke red jag i alla fall häromveckan en sväng. För att vara första gången på månader OCH i mörkret var Mitschi jätteduktig. Jag ser framemot att kunna rida på en större yta och kunna rida ner till skogen en sväng. Jag ville inte riskera att rida ner till skogen i mörkret då det kan komma ett djur och skrämma honom. Jag tänker att det är mycket uteritter som kommer stå på schemat nu under igångsättningen. OM jag tänker börja sätta igång dom ifrån och med nu är inte säkert. Jag skulle helst kunna fara bort till ridhus och rida innan jag sätter igång dom, MEN vi får se!
 
Jag har varit rätt så nedstämd de senaste dagarna. Jag tror katten har en stor betydelse varför jag har känt som jag gjort, men även att det är en sån period nu. Jag har ju haft lite problem med deppighet i mitt liv, så en så stor förvåning är det ju inte.
 
Igår och idag har jag dock tagit tag i hästeriet igen och det är så skönt att jag äntligen gjort det. Jag har dessutom känt mig gladare de här två dagarna. 
 
Under de här halvåret sedan skolan har börjat har jag inte gjort något... Hästarna har stått och jag har inte ens orkat rykta dom varje dag. Jag har känt mig som en så dålig häst"ägare" och ju mer jag har tänkt på det, ju mer har jag fått ångest om det. Tanken om att "de kanske skulle haft det bättre någon annan stans" har funnits. Den tanken gör dock rätt ont. Jag vill så jäkla gärna älska att rykta och rida, men orken finns inte. Det är just det- viljan finns, men inte orken. Det är liksom frustrerande att "gå och vänta" på att man ska orka. Jag har planer att tävla, och såklart vill jag göra det med de hästar jag har nu. Jag vet att vi kan ta oss vidare. Jocke har potential till att hoppa och idag när jag red Mitschi kände jag att han är fan duktig han med. Gjorde fin framdelsvändning och lyssnade så fint. Alla hästar har ju något ;) Jag har känt mig betydligt galdare av att ha varit ute med dom och det känns så skönt att ha tagit hand om dom. 
 
Jocke fick bara bli borstad idag. Hann bli mörkt innan jag red Mitschi och kan säga att det är roligare att rida på ljusa dagen. Får bli imorgon en promenad eller en kort ridtur med honom!
Ursäkta suddiga, tråkiga bilder, men jag vill ju ha nån relaterad bild ;) Bjuder på en omockad, smutsig box också, haha! 
Fina Mitschi<3
 
Nu blev jag lite omotiverad till bloggandet, så ska se en film och dricka te och äta lite godis :) 
Jag ska försöka bättra mig med uppdateringen och göra lite inlägg / videos som är på kommande nästa vecka. Sorry för fördröjning!