minda

Ridpass
Vad jag lycklig jag blir att kunna skriva "ridpass" i rubriken! 
God kväll! 
Klockan har hunnit slå 20.04 och jag har varit inne sen 17.30.

Dagen började med att jag steg upp kl 08.20 för att gå ut och släppa ut hästarna. Mörkt var det, så när jag först öppnade dörren och skulle gå ut valde jag att stänga dörren och sätta på kaffe innan jag gick ut. Jag kan knappt minnas när jag släppte ut hästarna senast. Kan lova att det nog inte hänt på över en månad, vilket jag nog nästan skäms över.. Så är det dock! Kan inte säga något annat ;) 
Det var dock roligt att orka göra det. Var skittrött då alarmet ringde, men när jag väl kommit upp var jag rätt så pigg och orkade till och med mocka 08.30 på morgonen. Det händer inte ofta, kan jag säga 😄 Det är dock så skönt att sedan ha det gjort. Mocka är inget jobbigt, men det är ändå gött att när man kommer hem vid kl 13 bara gå ut och rykta & lägga all fokus på hästarna och inte stallsysslorna. 

Efter utsläppet gick jag in och drack kaffe. Den stunden på morgonen är så mysig. Gå upp tidigt innan solen ens gått upp och dricka kaffe i mörkret. Det känns som att man inte alls sover bort dagen, utan tar tag i den och gör det bästa man kan göra en helgdag. Visst är det skönt att sova till 10, men personligen, trots att jag är död på morgonen, är det så härligt att vara uppe innan kl 09. 

Sedan for vi till mormor och morfar. Fixade alla stallsysslor där. Igår var jag såå trött, men idag kände jag mig betydligt piggare vilket är skönt. Jag ogillar att vara trött och inte orka göra något. Så är det oftast! Är alltid piggare på söndagar, haha.. 
Mockade inte särskilt mycket då mamma brukar göra det medan jag leder ner små hästarna till deras hage. Nu är det ju endast 3 stora hästar och två små. Förut har det ju varit 4 av varje "storlek". Det är såklart jättetråkigt, men det finns ju mer utrymme för annat i stallet nu. Jag menar dock inte att jag hellre har det än hästarna, men om man ska plocka de positiva delarna ur att tre av dom är borta ;) 
Stallsysslorna går snabbare ju färre hästar det är också. Mindre mat och mindre spån... Julla har fått byta box till Boisens gamla som är något större än hennes gamla. När Julla skulle ut igår(första utsläppet i nya boxen) gick det inte smidigt. Mest för att jag gjorde det hela fel. Släppte ut henne först istället för ledarhästen Ulla. Julla var väldigt förvirrad och ville helst till hennes gamla box. När jag väl släppte ut Ulla, gick Julla in i stallet igen och gick runt där. Släppte ut Freja, och då valde dom båda att gå ut fel väg i stallet istället för igenom Ullas box som Freja annars brukar gå ut igenom. Det gick lite fel till då, men det gick som tur var jättebra ändå😄
Idag gick det bättre! Haha! 

Efter stallet blev det en sväng till affären efter vi kommit in och druckit kaffe. 

Sedan hem och så åt jag en smörgås innan jag gick ut. Kollade var det inte var så halt och försökte hitta någon stig att rida på. Var väldigt halt överallt dock! Fanns en liten "slinga" som gick dels i skogen och dels på vår grusväg. En kort slinga på max 200m totalt.

Gick sedan till stallet, hämtade hästarna och ryktade. Fy tusan vad skitiga dom var! Tog en evighet att få dom rena! Borstade med alla olika sorters borstar, men känns ändå som att det är damm kvar i deras päls. Ibland skulle jag vilja ha dom täckade varje dag eftersom dom är så skitiga. Det känns dock inte alls snällt emot dom, så tyvärr får jag ha ett helvete varje gång jag ska rykta 😒

Efter ryktningen blir det alltid ansiktstvätt! Näsborrarna fulla med skit, snoren är svart (ursäkta informationen) och ansiktet är fullt med sandkorn. 

Sedan satt jag upp en sväng på Jocke! Hann bli ganska mörkt, men ändå så att man såg- skymning. Provade reflex- ridtäcke som passade okej. Lite kort i baken och ganska "brett". Hästarna ska tydligen vara höga men korta i ryggen och stor överkropp, haha. 
Jocke var pigg idag. Det sägs ju att dom är väldigt pigga vintertid, stämmer in bra! Han är dock mer en sån som skakar med huvudet än drar iväg, men det är inte heller så kul alla gånger ;) 
Vi red bara den där slingan kanske tre gånger och sen tvinnade vi runt på grusvägen lite. Det var sååå kul att sitta upp, men sååå tråkigt med så begränsat område att rida på... Skulle gärna vilja ha en dragbil eller en hästbil NU! Vill kunna fara iväg till ridhus och träna. Vore en dröm! 
Känner mig så motiverad nu till att sätta i gång hästarna! 
Ge mig pengar, då skulle allt lösas snabbt!
Jocke skötte sig okej. Han var dock pigg, men lydde ändå bra i slutet. 

Nu ska jag snart dricka kaffe innan hästarna ska in. 

Igårkväll började jag att städa mitt rum. När jag städar vill jag vara noggrann. Torka allt så att dammet försvinner. Avskyr damm och när jag ändå städar ska allt städas ordentligt. Så är inte klar än och orkar inte städa ikväll .. får bli i veckan. När jag ska städet ska jag inreda rummet med lite nya saker jag köpt. Ja, ingen ny möbel, utan lite plastblommor och en gran. Julpynta ska jag också göra! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fina Jocke❤️ 

Ha en fortsatt fin kväll och god natt!