minda

Resumé av januari månad
Tänkte "försöka" börja med en ny grej här på bloggen :) Jag fick en kommentar för ett tag sedan med bra tips på inlägg och ett av tipsen var att jag skulle se tillbaka på månaden som varit. En superbra idé som jag tänkte försöka göra i slutet av varje månad eller i början av den andra månaden. Alltså en sammanfattning av varje månad. 
 
Januari månad: allmänt: 
Jag gillar en sida på facebook(the typical jag) som lade upp en bild med texten "nej fan, mitt nyår börjar i februari. Janruari var bara en provkörning" och det är så sant, enligt mig. Min januari månad började väl i för sig rätt bra. Jag försökte börja gå närmare mina mål. Jag åt i några dagar ganska nyttigt och tränade litegrann, men sen så sket det sig- som det alltid gör för mig. Jag brydde mig inte om vad jag åt, men tränade väl sådär lite liksom. Inget som gör så stor skillnad. Däremot sov jag bort dagarna i början med och fortsatte med det.
 
Allt har väl rullat på, men inte riktigt som jag hade tänkt att 2017 skulle göra.
 
Jag började med att fara till mormor och morfar och då till hästarna varje helg igen, som jag inte gjorde på hösten/vintern 2016. Nu känns livet mer "komplett" i och med det eftersom jag gjort så i några år och det kändes lite tom utan det.
 
Nu på slutet har jag försökt göra allt bättre och lägga mig tidigare, vakna tidigare och även vara mindre lat gällande hästarna och allt annat också. Nu (de två senaste dagarna) har det gått rätt bra att vara mindre lat!
 
Jag har också börjat fundera mera på att jag vill träna och tävla i framtiden. Funderat på att köpa bil som kan dra ett släp eller köpa en billigare, äldre hästbil. Förut har morfar kört hästarna, men om jag ska tävla eller träna oftare så är det bättre att kunna köra "själv" så att det bara är att fara iväg.
 
Och så Youtube... Jag har lagt ut en video under janauri. Jag har tänkt göra fler, men här är en orsak: Jag har inget ledigt minne/ lagringsutrymme på datorn och kan därmed inte ladda upp det jag filmat till datorn och sedan redigera det. Jag kan i för sig ladda ner bilderna/ filerna på ett USB- minne och det har jag gjort också, men det går många USB- minnen till det. Jag har kanske 10 stycken fulla USB-minnen som varierar mellan 2-32GB minne. Egentligen får vi se hur det går med YT. Jag kanske satsar mest på bloggen och lägger ut videos ibland på YT. Vi får se :) 

Januari månad: hästarna: 
I min "tränings- kalender" kan man dra ett kryss över januari månad. Jag har i princip inte gjort något med hästarna. Jag tror jag satt upp någon gång i början av januari, men sedan kom snön och isen och det gick inte att rida på banan. Isen är fortfarande här. Jag får bara vänta. Förut, i höstas och i slutet på 2016, var jag bara lat. Den här månaden har det inte gått att rida. Jag har inte skor på hästarna och att riskera att hästarna halkar och bryter benen är ett stort nej. Hellre att de går i hagen då, än att de bryter benen för att jag bara "måste" rida. Ridbanan är HELT is och vägarna har fläckvis is, så det finns inget val där, tyvärr. 
 
Jag har varit dålig på att sköta alla stallsysslor och även att rykta hästarna. Nu på slutet har jag fått motivationen till stalletysslorna och hästarna igen. Har mockat i princip varje dag och även ryktat, vilket inte hände varje dag förut. (Boxarna mockas alltid, men mamma mockar då inte jag gör det.) Jag kan tycka det är jobbigt att dra mig iväg ut, men väl ute blir jag snabbt sugen på att rykta hästarna. Mocka är en sak som är helt okej. Ibland kan det vara lite roligt med, men hästarna är ju roligare ;) 
 
Jag hoppas februari kommer bli en snö och isfri månad, så jag kan börja sätta igång hästarna och träna igen. Jag är supertaggad på att träna, men isen försvinner ju aldrig! Inatt var det till och med minusgrader :(
 
 HA DET BRA !