minda

Ridpass

Hej!

Idag tog jag sovmorgon. Klockan är 10.17 och jag har precis vaknat. I och för sig sovit lite till och från sen halv tio och också läst bloggar via iPaden. Är så trött ännu dock..

Jag förstår inte varför jag inte kan hålla igång den här bloggen. Åtminstone blogga ett inlägg per dag, men det blir bara inte så. Tråkigt nog. 

Jag har i alla fall ridit båda hästarna sen jag skrev här och även Mitschi en gång till. Ridpassen i förr går med båda blev sådär mittemellan jobbiga. Alltså, träningspasset då. Hästarna skötte sig fint. Tog Jocke först och red runt skogsvägen inne på betet en gång. Gick sedan till långtegarna(långa, smala åkrar) där vi travade och skrittade om vartannat. Han kändes något finare i skritten, men kändes stundtals fin i traven också. Övade också på stopp och gas. 
Sen tog jag Mitschi och gjorde ungefär samma sak med honom. Han lydde bra och gjorde som jag sa, men han kändes inte jättefin. Han skrittade och travade i bra takt, vilket är positivt, men han kändes inte lika fin som Jocke.

 Det är ju skillnad då Mitschi är 170 och Jocke 157. Jocke känns mycket smidigare än vad Mitschi känns😉 Ibland kan jag tycka Jocke känns roligare att rida och ibland Mitschi. Så ibland behöver det inte det vara positivt. Man får i alla fall rida olika på dom. Jag är ju också väldigt kort, så Mitschi blir ju så mycket större för mig än för en ryttare som är en och sjuttio. Jocke är mer min perfekta häst till längden häst, om vi tänker så😃

Vi cyklar nu till hästarna varannan dag. Cyklade i förr går och cyklade igår. Att rida blir ju extra träning och idag känner jag verkligen av träningsvärk, vilket jag tycker är lite konstigt då jag endast red en häst igår och inte hade ont i förr går.. 

Red igår ett lite svettigare pass på Mitschi. Tänker att jag kommer rida en häst om dagen nu istället. Skrittande först runt skogsvägen. Travade lite där sedan, men bestämde mig för att gå till långtegarna istället. Kan låtas tråkigt, men vi gjorde i princip samma sak som i förr går. Travade, skrittade och arbetade på att få en bra trav och skritt. Hästarna kan länga stegen i trav nu eftersom vi rider längre. På min nuvarande ridbana kan man trava fåtal steg och sen vända, och då får aldrig hästarna länga stegen. Nu är det att få upp kondition och styrka/ stegen, innan vi arbetar med svängningar och sådant. Svänger ju självklart, men inte "så fint". Vi gjorde lite volter hör och där i skritt också. Sen gick vi till banan och travade lite smått, gjorde lite volter i trav där och då kändes han rätt fin. Han kändes inte superfin på långtegarna heller, utan bra trav & skritt, men inte helt avslappnad. Sen provade jag att få lite galopp också och det fick vi. En väldigt dålig galopp som var oren, men han förstod vad jag sökte och gjorde som jag sa😃 Endast i högervarv dock. Förut när vi galopperat har han blivit så himla stressad och aldrig velat stanna, igår stannade han duktigt och kunde till och med trava på i en bra takt direkt efter. Och skritta och göra volter. Duktig häst❤️ Sen skrittade vi en stund runt skogsvägen, men kändes inte så nödvändigt då han ändå ska gå och beta sen. Dessutom flög det massa flugor runt honom då jag idag valde att inte ha få flughuvan😶 Så skrittade inte superlänge. 

En sak jag är lite osäker över är att han känns halt i vänster när man travar. Han har alltid känts halt och jag tror inte han har ont, men han får ändå en halt trav. Han har en spricka i vänster framhov och det kan vara det. Den sprickan har åtminstone funnits där sen ifjol, kan ha funnits längre då vi konstigt nog inte upptäckte den före det. Jag tror, som sagt, inte att han har ont, men känns ändå läskigt att rida i det varvet när han haltar.. Han är väldigt känslig, så minsta lilla kan störa honom. Man borde kanske röntga hoven🤔 Vi får se. Kommer inte bli nu isåfall.

Igår på eftermiddagen så for pappa och jag och simma en sväng till ett så jäkla fint ställe. Det är inte långt dit med båten och det så fint. Solen lyser fint på där, botten är bra och det är bra utsikt. Däremot var jag så himla ointresserad av att simma igår. Doppade mig, simmade litegrann och gick upp. Hade hellre farit också med hela familjen, men så blev det inte heller. Såklart blir det flera gånger dit. Med hela familjen, picknick och vara där en lite längre stund. Hoppeligen är det varmare i vattnet då också, då det inte var så varmt igår. Man får väl lite ta det då platsen ligger öppet mot stora sjön. 


Nu är det måndag. En ny vecka och nya tag. Jag har inte direkt planer för veckan, så vi får se vad det blir. 

Ha en fin dag! 

Bilder från i förr går♥️♥️ 

Jocke tycker jag är rätt fin där. Han är det dock endast stundvis ännu🙃 Mitschi och jag blickar ut över den stora åkern där fåren betar♥️