minda

Tankar och planer för hästarna
Hej!
Så var det torsdag kväll och HELGEN VÄNTAR! Imorgon är det fredag igen, och i helgen lilla jul och första advent! Så sjukt hur fort tiden går! Det var ju just augusti och jag började gymnasiet/ yrkesskolan, nu är nästan halva året gjort och det är snart jullov. En del innan det, men jag siktar dit ;) 
 
På tal om att sikta. Det som jag är mest missnöjd med under den här hösten är definitivt att jag inte tränat hästarna. Jag blir så irriterad & frustrerad på mig själv. Vem vet var vi har varit om jag hade tränat dem 4-5 gånger i veckan nu? Tänk OM jag hade. Det gör mig så stressad av att tänka så, som att jag har missat en viktig chans till något. 
 
Nu är jag dock igång med lite planering inför en uppstart för träningen. För att ha möjlighet att träna i vinter behöver jag någongång kunna ta mig till ett ridhus. Jag tänker också att i framtiden (ja, inte om 10 år, då hoppas jag att jag har en gård med en större ridbana, haha) kommer rida markarbete & dressyr på min ridbana hemma och far bort och tränar kanske 1 gång i veckan. På Åland är det ju som tur är korta avstånd, MEN att köra traktor till träningsplatsen känns väldigt trögt DÄRAV behöver vi en bil som kan dra ett släp på 2000kg. Helst en SUV så att åtminstone tre personer får plats och lite packning och suvar faller mig bra i smaken. En Ford Explorer skulle sitta väldigt fint, men det spelar egentligen ingen roll vilken bil det är bara den har kapacitet för det den behöver. I framtiden vill jag helst ha en hästbil. 
 
Men först och främst behöver vi en hoppsadel som jag kan träna i. Jag har haft en hoppsadel på prov, men den passade inte alls bra på Jocke... Den passade rätt så bra på Mitschi, men konstaterade att jag inte heller passar i den så bra då jag är alldeles för kort. Som "tur är" är jag född med längre ben än övekropp, vilket jag ser som rätt så positivt när man är kort och ryttare, men det hjälper inte, haha, är ändå för kort..
SYND! I värsta fall får man ta sig över till svenska sidan för en sadel. Skulle kännas otorligt långsökt, men vad gör man? Hellre det, tänkte jag nästan säga, än en brun sadel som jag inte skulle vara nöjd med. Nu kanske det är lite konstigt att bry sig på mycket om färgen, det är det, men helst hade jag köpt en svart. Jag föredrar svarta, stilrena sadlar som lätt kan matchas. Brunt är snyggt, särskilt i kombination med guld, men det mesta säljs i silver när det kommer till träns och spännen. 
Vi får se!
 
Jag har så stora förväntningar på oss. Jag tror Jocke skulle kunna utvecklas till en duktig hopphäst som kan tävla lägre klasser- det är målet. Mitschi är lite svår, han visar inte direkt att han har kapacitet för varken dressyren eller hoppningen nu, men jag tror att han skulle bli en bra ridhäst om vi tränade och fick till galoppen. Med träning utvecklas & stärks man, men som jag skrev förra helgen tror jag de flesta hästar behöver ha något tidigt i träningen, att man ser något "extra" tidigt. Jag är ju dock inte jätteerfaren. Jag har haft två hästar, men jag tror så, vilket det inte alls behöver vara. Man kan också säga såhär. Det kommer bli enklare att utbilda Jocke, men vad vet man? Mitschi kanske ändå blir lika duktig med mer träning. Jag är rätt så trög i vissa ämnen. Jag har ju aldrig varit särskilt duktig i skolan(nog för att jag är lat), men med mycket träning skulle jag säkert vara lika duktig. Haha! Dålig förklaring kanske, men jag tänker lite så. Vissa behöver mera träning och andra behöver inte det. Mitschi har ju haft oturen att växa upp med personer som aldrig givit honom förtroende, där tror jag något har satt spår i honom. Sen har vissa sämre nerver och Jocke kanske har klarat det bättre som travhäst och tävlingshäst. Vi är alla olika känsliga, också!
 
Jag tänker mig snart börja, men jag hoppas få tag på en hoppsadel och en bil snarast!
 
Jag har ju turen att det just precis byggts upp två stora stall här på Åland med fina möjligheter! Är i precis rätt ålder, känns det som, haha!
TIll våren hoppas jag vi är i bra kondition och har utveckla mycket! För att klara av det här msåte det hända något också ;) Det är planen!
NU KÖR VI(snart)!!
 
Bildresultat för ridning citat
 
Nu är det sent igen.. Börjar kl 08 imorgon och slutar kl 11.40! Livet då det leker :)
God natt!