minda

Helg

God kväll!

Lördagkväll igen.. tiden går fort när man har roligt😁 
Sitter i soffan(som vanligt) och dricker kaffe. 
Har varit i stallet nu ikväll säkert en timme och mockat, kört bort skit, kört spån till boxarna och satt kvällshöet i boxarna. Med andra ord snart dags för att gå ut och "natta" hästarna. 
Har man häst får man slita... räcker med att ha dom som sällskapsdjur😄 Men, såklart är dom värda allt slit och idag hade jag till och med energi i stallet. Önskade jag hade den här energien hela tiden ;) 

Det är mycket kalas nu. Vi är en stor släkt, men nu i september- oktober fyller många ifrån släkten år. Till och med jag skulle ha fötts i september men ploppade ut 6 veckor för tidigt😁 Jag är inte för kalas så och går inte på mycket kalas, men imorgon fyller min bror år så det är lite mera ståhej nu i helgen. 

Tidigare idag var pappa och jag till travbanan på hopptävling. Jag är intresserad av hopptävlingar och dressyrtävlingar att bara vara publik liksom, men det är en sååå stor skillnad publikmässigt mellan folkrace och hästsportstävlingar. Det är smock fullt på folkrace tävlingarna med hästtävlingarna är det endast dom som rider på.. Tråkigt, tycker jag, men det är klart! Vi hästfolk har ju fullt upp med oss själva då det tar sin tid att göra stallet och rida. Men ändå.. tycker nog det kunde vara lite mera människor där. Inte mig emot sen när jag ska tävla, haha! Igårkväll promenerade jag med Jocke lite för att se hur han rör sig i skritt. Han är inte halt i skritt längre, men runt karleden där såret är, är det svullet, men dock inte varmt. Det kommer få ta tid på sig att läka, men jag hoppas ändå det går fort. Endast för att man inte vill ha en sjuk häst som har ont (om han nu har det).

Han var verkligen jättepigg då jag tog ut honom. Sällan man ser han så pigg faktiskt. Ridbanan är ju under "fixning" och vi har schaktat lite små "vallar" av sand där. När vi skulle gå över ena vallen pep han till och hoppade över den, haha🤣 Tror inte det var så "farligt" som det hördes om man ska säga så, men han var verkligen på tårna.. 
Roligt att se att han har livsglädje 😉
Mitschi var också pigg och sprang på i hagen och ville också ut då jag tog ut Jocke. En annan sak som bevisade deras pigghet var när jag skulle sätta på grimman på Jocke och dom båda sprang iväg upp till ledet då dom minsann skulle till stora hagen. De har fått gått i hemma hagen under de dagar då Jocke haltat, men nu tyckte dom det var dags. Dom får gå ner imorgon dit, är det tänkt 😄

Nu ska jag dricka kaffe, "ta kväll" och se lite tv innan det är dags att gå ut till hästarna.

Ha en fin kväll!


Ute på promenad med en gräsgalen häst😆