minda

Helgen & tankar om livet
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon! 
Det är sällan jag skriver det nuförtiden och i och för sig också sällan jag ens skriver någonting här, tråkigt nog. Jag hade gärna orkat blogga mera, men jag har faktiskt någon energi kvar efter skoldagarna. Något jag avskyr, jag vill ju göra så mycket och främst rykta och rida och ägna den störta delen av min vakna tid till hästarna. 
När läraren i måndags på motivationspsykologin pratade om motivation och "bara vill så kan man komma långt" tänker jag på hästarna och egentligen den stora frågan i livet "vad vill jag?". Jag vet ärligt talat inte vad jag vill. Det jag vet att jag vill är att träna och tävla med hästarna, hoppa en klass i hoppning och se om det är något för mig. Det är vad jag vill. Bli bra på hästar, bli bra på ridning och komma någonstans där(inte långt men att kunna tävla en liten klass är ett mål). Men utbildning och yrke och det, jag vet inte vad jag vill där. Och den stora frågan är om jag ens orkar gå den här utbildningen.. Jag valde SoS för att det är en rätt så bred utbildning, men när man går ut får man en titel som "barnhandledare" och jag tror inte jag vill jobba med barn. Isåfall enskilt som assistent, men aldrig som barnskötare på ett daghem. Det är inte min dröm. Min dröm är inte heller att bli något som för mig känns ganska oviktigt. Det måste kännas som man gör en skillnad i samhället. Jag skulle inte vilja bli bankdirektör därav och det är en personlig åsikt. 
Så just nu är mitt liv så oklart. Det känns som jag inväntar ett beslut ifrån mig själv. Skulle jag orka hålla på med hästarna under tiden jag studerade skulle jag inte tänka så mycket på det, men just för att jag har noll energi efter en skoldag är det som får mig att fundera. Jag tänker så fruktansvärt mycket och det är faktiskt ganska tungt att ständigt gå runt och tänka på framtiden. Det är som ångest också när dagarna går och det snart är ny månad och jag gärna skulle vilja börja träna så fort som möjligt men snön och isen gör det i princip omöjligt. Jag vill så gärna köpa en hästbil, men då måste rätt komma upp och ännu har ingen billigare hästbil som är rätt så nära kommit upp.  Så, jag ska försöka ploga bort snön och isen på vägen hemma, men jag tror det blir svårt. 

Nåväl! 
Jag är i skolan just nu. Sitter och väntar in lektion om ca en timme. Eftersom mamma och pappa jobbar idag fick jag fara hit redan till 08.30 fast lektionen börjar kl 10. Det känns mindre kul då jag verkligen hade sovit ca en timme till och fått mer energi, men så är det. Den här veckan har ändå varit ganska bra då jag har börjat 10 de två senaste dagarna och slutat 14. Idag är det en längre dag ifrån 10 till 16. Och imorgon 08-14. 

Det finns positiva saker med vintern också, fast jag egentligen nog mera föredrar värme. Isen och snön gör det möjligt att skida och köra snöskoter och det är faktiskt det jag har gjort i helgen. Härligt att kunna göra det! 
Elias, min bror, körde också snöskoter vilket jag inte tror han har gjort på nåt år. Kul! Det är alltid roligare att göra något tillsammans och så också med hästarna.

I hästväg (eller hur man ska säga) var det hästarna hos mormor och melfqr som fick lite mer uppmärksamhet. Nu finns det äntligen en varmvattenberedare i stallet! Vi tvättade Julla och hoppeligen ska man kunna raka (klippa) henne lite i helgen då hon har mycket päls och lider av bölder som är inflammerade. Väldigt besvärligt men viktigt att tvätta och rengöra. Den hästen är så fin! Svart med en söt stjärna i pannan♥️ 
När vi tog in Julla för tvättning fick vi också ta in Ulla och Freja då både de och Julla tyckte det var jobbigt att inte se varandra😄 
Sötnosarna är inte vana att vara ifrån varandra. 
Längtar till helg och sportlov nästa vecka! Det behövs! 

Hoppas ni får en fin torsdag!