minda

Luna♥️
Hej!
Söndag idag, och ingen söndags ångest då det är sportlov! Så jäkla skönt. Behövs definitivt. Jag har ont i huvudet idag, men vet ej varför direkt. Spänning, I guess. 

Inatt hörde mamma undulaterna flyga runt , så hon gick upp för att se vad det var. Klart de ska få flyga, men de brukar inte flyga på natten eller flaxa runt sådär mycket och då är det bäst att se till dom. Då såg mamma att Luna hade något som hängde ut ur rumpan(kloaken) på henne. Väldigt märkligt. Elias, min bror, läste att det var allvarligt. 

Men det var alltså 02.00 inatt, så vi väntade till idag att ringa jourhavande veterinär. De kunde vara framfall, eller så var det ett ägg som hade fastnat där vilket är mer komplicerat då man inte får förstöra ägget då det kan orsaka inre blödningar. 

Vi for in med henne till veterinären/ kliniken till 13. Det var ett söndrigt ägg, vilket man även såg hemma innan vi for att det var. Veterinären fick försöka få loss ägget genom att först blöta upp runt "hinnan" som höll fast ägget. Det var tur att ägget var söndrigt utåt. När hon hade fått bort alla äggbitar satt hon lite lokalbedövning. På Åland finns tyvärr ingen narkos åt fåglar.. Det var inte bara ett ägg som hade fastnat utan det var även ett framfall. (Tror det är att livmodern far ut, fast det är ju lite annorlunda för kloakdjur).  
Hon "petade" in "framfallet" och så fick man hålla en stund. Om det faller ut igen är det inte bra och det finns inte mycket att göra eftersom man inte kan sy utan narkos. 
Det var alltså en allvarligt situation. Luna överlevde själva vården, men nu är det 50/50 att hon överlever. Det kan alltså vara så att hon dör. 
Hon ska få en droppe medicin (smärtlindrande och antibiotika) en gång om dagen 3-5 dagar beroende på hur hon är. Men jag vill inte hoppas för mycket eftersom det är en risk för att hon inte överlever det här. 
Stackars lilla Luna♥️ 
Just nu sitter hon i eget rum i egen bur med lampa som värmer. Hon måste få lugn och ro, så ingen kontakt med de andra nu. Hon har varit väldigt pigg, men nu är hon lite slö.
Nu får man bara hoppas att hon överlever💖 

Jag har inte gjort så mycket annat än att ha varit till hästarna hos mormor och morfar en snabb sväng då vi måsta lämna det som var kvar i stallet och fara med Luna till veterinären. 

Nu har vi gett "henne" en chans att överleva. Vi har hjälpt henne så mycket vi kan och får helt enkelt hoppas. Det gör mig glad att vi har kämpat & inte bara sagt "äh inget att göra". Visst kostar det en del att ge djuren en chans, men hellre det. 

Jag ska nog endast vila nu eftersom jag inte orkar tänka på så mycket annat. Det är lite jobbigt att inte veta och vänta och se. 

Dessutom sov jag kanske bara 6 h inatt vilket är för lite för mig. 

(null)
Älskade liten💙
Är väldigt tacksam att veterinär gjorde allt för henne. Gick bra och smidigt.