minda

Rolig träning

Hej!
Och så var det torsdag idag. Tiden går så jäkla fort och sportlovet har bara sprungit iväg. Jag har nog inte riktigt hunnit med, men samtidigt gör man sportlovet till det man vill. Jag menar att jag kanske borde ha prioriterat andra saker & gjort andra saker om dagarna. 
Det bara snöar och snöar här. Just nu är det uppehåll men det är ofta det snöade när jag vaknade och slutade för en stund sedan. 
Eftersom det är halt under all denna snö går det inte att rida. Eller såklart det går, men jag vill inte riskera att hästen faller omkull och i värsta fall bryter benen. Bättre att ta det säkra före det osäkra ;) 
Jag är dock avundsjuk på de som kan rida ut och rida trots skitväder. Drömmen vore ju att stalla upp sig på en gård med ridhus, men det är ju så dyrt med all rätt dock! Att ha hästar är dyrt och mycket spelar in när man har stora stall och inackorderingar. 
Men att stalla upp sig vore allra bäst. Då kunde man ju rida när man ville. Tyvärr har de allra flesta gårdar små hagar och det är inget jag står för. Däremot är jag inte alls medveten om hur gårdarna har hagarna, men det är ju tyvärr vanligt. 
Nåja! Jag får hoppas att barfota bootsen kommer snart. Hoppeligen ligger lappen i lådan att Horze paketet med bootsen är redo att hämtas,  men se senaste gångerna har mamma fått mess på telefonen och det har hon inte fått ännu.. 
Jag ska se hur underlaget är ute. 

Jag steg upp vid nio. Pappa tog hästarna idag då han var uppe tidigare än mig. Mamma har faktiskt satt ut dom nu de senaste dagarna, men jag ska göra det resten av veckan. 

Jag städade mitt rum idag som jag inte har städat sen i höstas... Mycket välbehövligt! Jag lovade ju nästan en video om julpynt i julas, men pinsamt nog tog jag aldrig tag i det. Jag kanske kommer att göra en liknande men i påsk/ vår. Vi får se! 
Mitt rum är dock fullt av hästsaker.. några schabrak, en sadel och annat som tar plats och gör att rummet ser oredigt ut. Men, jag får helt enkelt vänta på ett rum som ska byggas bredvid uteboxarna som ska vara uppvärmt och ha plats för grejor. 

Jag ska gå ut och mocka nu. Ett stort problem såhär års och när det är så kallt är att hästarnas bajs fryser och spånen med. Det är inte alls trevligt. Man får köra bort ännu mera ren spån och bajset sitter fast ibland. När man ska hämta spån får man stå och hacka med spaden en stund och det är ändå rätt fruset och man får med frusna "spånbollar". Det allra bästa skulle vara uppvärmt stall och ett garage där man kunde ha spånen, men det är ganska omöjligt, åtminstone det sistnämnda. 

Visst skulle man kunna bygga ett uppvärmt stall. Det är bara att spika för brädor och ha en värmefläkt (eller nåt), men jag vill nog ändå ha det öppet. Det är så trevligt på de varmare årstiderna att ha det öppet. 

Efter jag varit ut skall jag gå och duscha. Känner mig sjukt skitig. 

Sen måste jag nog gå ut i det här underbara vinterlandet. Haha, underbart och underbart, men vackert är det definitivt. Och hur bra är det inte med ordentliga vinterdagar nu när det är sportlov?! Hade jag barn skulle de få vara ute och leka i snön, åka pulka, skida och leka snöbollskrig. Kanske om ett tiotal år? ;) 
Nejmen. Det är nog många som är bortresta till värmen, vilket jag nog anser är lite trist. Just att barnen får ta vara på vinterns härligaste dagar och att det heter "sportlov". Men, jag hade nog heller inte klagat på värme och sol ibland.

Ni får ha en bra torsdag, så hörs vi!

(null)

(null)

(null)

Lite skidning igår. Som att cykla. Kul träning men att få lite hjälp på traven med däcken som rullar för cykeln och skidorna som glider. Väldigt roligt med sådan träning, tycker jag. 

Lucy tyckte mest det var jobbigt när jag skidade, men någon dag ska hon få busa lite med att jag kastar pinne och hon hämtar på isen då det är så stort.  Det älskar hon och det är passligt idag då grannarna är bortresta och inte kör bil där som igår. 
Då ville jag inte ha henne springa löst.