minda

Tagit ett beslut
Hej på er!! 
Som vanligt längesen! Men tillbaka är jag nu med mina tankar och åsikter.
 
Jag har tagit beslutet nu. Jag har valt att ta ett uppehåll till den 28.11 då den nya ämnesperioden börjar. Beslutet var så svårt att ta, det handlar ju om min framtid och oavsett om jag väljer att endast ta uppehåll till den 28.11 så kommer det i så fall ta längre tid innan jag får min examen, så det påverkar. Att ta ett sånt här beslut är också svårt i och med att människorna runt omkring alltid ska ha massa åsikter. Jag tar tyvärr åt mig av det. Jag vill inte vara den där "marginaliserade" personen som hoppat av skolan. Jag vill inte vara en "looser", vilket det till en viss del känns som jag är. Samtidigt är det här kanske det här kan vara ett väldigt bra beslut oavsett hur jag kommer göra. Jag kanske behöver tiden, eller, jag är säker på att jag behöver den här tiden för att tänka efter. Jag har ju under hela förra året varit osäker, till slut hamnade jag ner i ett dike och jag behöver lite tid för att ta mig upp igen och det är precis det jag ska göra nu.  
 
Den här tiden nu ska jag först och främst tänka efter, prova på och fundera på om beslutet är rätt, sen ska jag förhoppningsvis få ett jobb- och om det vill sig så väl att jag får ett stadigt jobb- då väljer jag ju definitivt att ta ett längre uppehåll. Jag känner mig så trött på att sitta vid skolbänken, jag vill ut i arbetslivet och arbeta "praktiskt". Jag tror det passar mig bättre, men samtidigt är arbetslivet tuffare på sitt sätt. Jag kan inte smita undan då, vilket jag har en tendens att göra då något blir för jobbigt. Jag försöker för varje dag jobba på det, och såklart har det förbättats igenom åren. Jag skulle säga att det har med mognad att göra och även om jag vill vara "mogen" så måste jag nog acceptera att jag inte har hunnit växa in i rollen som vuxen ännu.
 
Jag kommer också sätta min tid på hästarna. Jag vill förbättras och utvecklas.. Okej, det är vad jag alltid säger och jag lever aldrig upp till det, MEN jag har satt ner foten för det. Nu jävlar ska jag rida. Jag blir faktiskt irriterad och arg när jag tänker på det, att allt har skjutits undan. Jag har hittat en medryttare nu som har varit och ridit två gånger, vilket är jätteroligt. Jag hoppas det kan motivera mig lite mer, och det tror jag också. 
Mina planer med hästarna är att träna upp kondition och styrka och sedan utvecklas. Vi tog hem dom för ca två veckor sedan då betet var helt nerbetat och de hade börjat magra av. De har ju haft en ganska lång semester, tror det är ungefär 5 månader om inte ännu mer. De har haft det så bra under dessa månader, levt precis som djur ska. Jag sa till mamma när vi stängslade "undrar om man hade vågat ha dyra hästar på ett sånt här bete". En ganska skev fråga och tanke, men pengarna spelar in så mycket i den här "sporten". Jag älskar mina hästar väldigt väldigt mycket, och jag hade knappast älskat en häst "värd" 10 000€ mer. Jag tycker fortfarande att en häst oavsett pengar ska få leva ett så djurlikt liv som möjligt. En hage, det är ju hästens fria liv, det är ju inte bara en hage, utan det är där hästens hela välmående finns. 
Jag tycker mina hästar har en bra hage, men den kunde definitivt vara bättre. Helst skulle dom behöva gå på betets-storlek året om, men vår mark "tillåter" inte det. Vi får ju som tur är "låna" mormor och morfars mark, samt min morbrors och ha hästarna där lite nu och då. Kan inte låta bli att tänka på hur det skulle vara att ha all den här marken(som mina mostrar bor på) själv. Det är såklart själviskt, men då hade inte det varit något problem med att ha hästarna här- vilket det är nu- för det är för litet. 
 
I tordags for jag, mamma och mormor iväg på en Gekås Ullared- resa med Viking Line tillsammans med 33 andra resenärer och shoppade. Vi var där i tre dagar. Köpte en del till hästarna, men hade gärna väntat med resan till jag hade haft pengar ;) Att åka buss i ca 6 h är nästan inte värt det, men det var en rolig resa och dessutom en av de längsta resor jag varit på ;) 
Det är kul att få komma ut någon gång också.